Od 13. do 17. maja 2024 je na stari Žagi potekal spoznavni tabor za učence Srednje gozdarske in lesarske šole (SGLZŠ). Dogodek je bil namenjen povezovanju, učenju in zabavi, in je v vseh pogledih presegel pričakovanja.

Učenci so se z navdušenjem podali v taborniške aktivnosti, ki so bile skrbno načrtovane in organizirane s strani izkušenih mentorjev. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju okolice in postavljanju tabora, kjer so mladi gozdarji in lesarji pokazali svojo praktično znanje in spretnosti.

Tematske igre in družabne aktivnosti

Eden izmed vrhuncev tabora so bile odlične tematske igre, ki so spodbujale timsko delo, kreativnost in medsebojno sodelovanje. Skozi različne naloge in izzive so učenci razvijali svoje komunikacijske sposobnosti ter krepili vezi med seboj. Igra “Lov na zaklad” je bila še posebej priljubljena, saj je združevala elemente orientacije, reševanja problemov in fizične aktivnosti.

Kuhanje golaža in bivanje v naravi

Poseben dogodek je bilo tudi skupinsko kuhanje golaža, kjer so učenci sami pripravili tradicionalno jed na odprtem ognju. S tem so se ne le učili kuharskih veščin, ampak tudi pomembnosti sodelovanja in delitve nalog. Vonj sveže pripravljenega golaža je privabil vse prisotne in ustvaril prijetno družinsko vzdušje.

Bivanje z naravo je bilo osrednji del tabora, kjer so učenci preživeli dneve v tesnem stiku z okoljem. Sprehodi po gozdovih, opazovanje divjih živali in učenje osnov preživetja v naravi so učencem ponudili neprecenljive izkušnje in jih naučili spoštovanja do narave.

Pomen povezovanja in sodelovanja

Tabor je bil tudi odlična priložnost za učence, da so se naučili pomena povezovanja in sodelovanja. Skupne aktivnosti so jih spodbudile, da so se medsebojno bolje spoznali, vzpostavili nova prijateljstva in okrepili občutek pripadnosti skupnosti.

Hvala SGLZŠ za organizacijo tega nepozabnega tabora in za priložnost, da so učenci doživeli toliko novih in dragocenih izkušenj. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in novih skupnih dogodivščin!

 

Avtor fotografije SGLZŠ